Byens legepladsredskaber

Skal vi lege

<< Tilbage

Titel: Overfladebehandling af de enkelte legeredskaber

Beskrivelse: Det er meget vigtigt at legeredskaberne løbende skal kontrolleres for overfladebehandling, for at undgå at børn kommer til skade under brug af legeredskaberne. 

Løbende kontrol

Der bør foretages løbende kontrol af legeredskaberne for hver kvartal. Det vil sige for hver 3. måned med datoangivelse. Overfladebehandling lyder ikke så faretruende, men det omhandler også svampeangreb, rust løse og manglende dele. Dertil så vil jeg nærmest kalde det alarmerende og faretruende. 
 

Der tjekkes indenfor 4 kontrolområder:

Ved mange legeredskaber 

Hvis der er mange redskaber så kan det være en fordel at dele legepladsområdet eller legeredskaberne op. Det vil sige at legeredskaberne deles op så omfanget af opgaven er overkommenlig.
 

Ikke godkendte kontrolområder 

Hver ikke godkendte kontrolområder konkretiseres  og der skrives eventuelt en bemærkning. Denne bemærkning vil da umiddelbart tilskrives fejl og mangelliste.
 

Fejl og mangelliste. 

Fejl og mangellisten vil efterfølgende blive inddelt i 3 faser:
Fase 1 Rød fare - Udskiftning omgående
Fase 2 Gul fare - Intivere løbende kontrol
Fase 3 Grøn fare - Kan vente til de øvrige legeredskaber er kontrolleret og bestilles når der er en samlet indkøbsliste sidst på året. 
 

Handlingsplan

For hver fejl eller mangelliste skal der skrives en handlingsplan og der skal efterfølgende sættes et ansvarligt person på. Dermed skal den ansvarlige person sørge for at handlingsplanen bliver udført. 

Siden er opdateret den 20-04-2021