Byens legepladsredskaber

Skal vi lege

<< Tilbage

Titel: Lyst til at spille Petanque


Beskrivelse: Har du lyst til at spille Petanque sammen med dine kammerater, så er det muligt på fællesarealet i Neder Randlev. 
 

Indledning
 

For dem som ikke ved det er Petanque et kuglespil, som normalt bliver spillet på hård sand - eller grusbane, men kan sagtens spilles på græs. 

En Petanquekamp spilles af 2 hold. Hver hold består af 3 spillere med hver 2 kugler (triple), eller 2 spillere med hver 3 kugler (double). 
Den ene hold starter kampen med at spille, trille, kaste "grisen" (den lille kugle som følger med Petanque kuglesæt) ud i en afstand mellem 6-10 meter. En spiller fra samme hold skal nu kaste eller trille 1 kugle, så tæt på "grisen", som muligt. Modstanderen får så efterfølgende mulighed for at kaste 1 kugle tættere på den samme "gris". 
 

Banen

Banen behøver ikke at være afgrænset. Spilles der på græs, så kan udfordringen være i at græsset kan være ujævnt. Banen kan måske mærkes op med snorer i et område af græsarealet på fællesarealet ved hjælp af snore og teltpløkker i det område på græsarealet, som er mest jævnt. Sådan behøver det ikke at være, det er jo ens for alle. Men jeg tænker at det ikke behøver at være sværre for at spille spillet, da det er svært nok i sig selv. 
 

Alternativt   

Banen kan også være i sandet ved gyngestativerne. Det kræver selvfølgelig at der ikke er nogen børn som gynger. Det kræver nok en anden teknik - kaste teknik. Her kan vi selvfølgelig ikke regne med at kuglen vil trille. Det kan måske være en god ide at stampe sandet let i spilleområdet. Husk blot på at have en rive med til at gøre området blødt og dejligt igen støddæmpende. 
 

Kugler

Der anvendes 6 kugler + 1 lille "gris". Det vil sige 7 kugler. 
 

"Grisen"


"Grisen" er den lille kugle, som starter spillet. 
 

  

 

 

 


 

 

 
 

Siden er opdateret den 05-05-2021