Udviklingsplan for byerne øst for Odder

Hvem er vi? Hvad kan vi? Hvor vil vi hen?

Bærdygtig tilpasning til jordens ressourcer

Vores forbrug af jordens ressourcer er stigende. Vi har allerede brugt Jordens ressourcer for et helt år. For at udregne datoen for Earth Overshoot Day tages der hensyn til for stor en by eller lands bio-kapaicitet er. Bæredygtig tilpasning til jordens ressourcer i og omkring byerne Bjerager, Dyngby, Boulstrup, Neder Randlev og Over Randlev i lokalområdet øst for Odder.

 

Bæredygtige landsbyer i byerne Bjerager, Dyngby, Boulstrup, Neder Randlev og Over Randlev i lokalområdet øst for Odder

Bio-kapacitetten i byerne i byerne Bjerager, Dyngby, Boulstrup, Neder Randlev og Over Randlev i lokalområdet øst for Odder

Skovareal der kan absobere udledning af CO2 i og omkring byerne Bjerager, Dyngby, Boulstrup, Neder Randlev og Over Randlev i lokalområdet øst for Odder. 

Skovrejning.
Grantræer fordi de hurtigst til at optage Co2. 
 

Bæredygtig skovareal i og omkring byerne Bjerager, Dyngby, Boulstrup, Neder Randlev og Over Randlev i lokalområdet øst for Odder. 

Skovdyrkning til møbelindustrien. 
Løvtræer som vil danne mere grundvand. 
Vi skal ikke glemme at hvis et træ dør, så skal det ikke fjernes. Grunden er at det så vil tiltrække biller, laver og insekter. 
Vildtopdræt - fasaner. 
Vandhul i lysningen for løvfrøen samt skovens dyr kan få adgang til vand. Det kræver at der flere steder er muligt at dyrene kan få adgang til vandet. Det vil også give skolebørn mulighed for at tage spændende vandprøver. 
Lysning med mulighed for picnic og /eller klasseundervisning i naturen.
Ramsløg, skovmærke, brombær i skovbunden. 
Stisystem med mulighed for at gå en tur i skoven i bestemte tidzoner, så skovens dyr også kan få fred.
Alt efter skovens størrelse, så gerne også opmærkede ruter for BMX-cykler og Mountenbike. For dyrene skyld også i bestemte tidsperioder. 

 

Bæredygtig fiskeri i og omkring byerne Bjerager, Dyngby, Boulstrup, Neder Randlev og Over Randlev i lokalområdet øst for Odder. 

Fiskeyngel i vore vandløb til udsætning. 
Hav- eller dambrug. 

 

Se også Vandløb


Earth Overshoot Day Verdensmålene for en bæredygtig fremtid Beregning af biokapaciteten FN´s Verdensmål: 6: Rent vand og Sanitet FN´s Verdensmål: 14: Livet i havet FN´s Verdensmål: 15: Livet på land

Herunder i Kommentarfeltet er det så, vi ønsker din mening, indput eller ideer til de ovenstående punkter i udviklingsplanen. Husk også at give dit indput en signende overskrift, så vi nemt kan finde ud af, hvor kommentaren tilhører. 
 

Skriv en komentar til Bærdygtig tilpasning til jordens ressourcer

Siden er opdateret den 11-10-2020